03-02-2011

Hej hej! :)

Tänkte bara lägga in ett sista inlägg med två böcker jag tycker ni borde läsa.
Båda är gjorda av Dave Pelzers bror, Dave är han som gav ut böckerna Pojken som kallades Det osv.




Första boken heter då En Brors Berättelse av Richard B. Pelzer.

Handlingen;

När Dave Pelzers bok Pojken som kallades Det utkom chockade hans berättelse om uppväxten en hel värld. Richard, hans yngre bror, berättar nu sin egen historia, om sin barndom i skuggan av Dave och om sin tonårstid fylld av misshandel, självmordstankar och skuldkänslor.
Richard var näst yngst av fem bröder, och medan Dave fortfarande bodde hos familjen blev Richard den sadistiska morderns medhjälpare - för att han skulle klara sig själv. När brodern sedan omhändertogs vid tolv års ålder var det åttaårige Richards tur och nu bröt helvetet ut.
Under åren som kom vågade Richard inte sova om nätterna, det var då modern ofta tog chansen att slå till. Hans hals brann av sveda efter hon tvångsmatat med flaska efter flaska av Tabacosås, han blev mobbad i skolan eftersom han inte fick duscha eller bära rena kläder - och han blev så svårt slagen och sparkad av sin alkoholiserade mor att han hamnade på sjukhus.
Den fysiska och psysiska misshandeln pågick en bit in tonåren. Trots detta berättade Richard aldrig för någon vad som skedde i huset - hans skam över hur han behandlat sin storebror och behov av att få tillhöra en familj vägde tyngre.



Den andra boken heter En tonårings resa - Richard B. Pelzer

Handling;

Nu har Richard blivit tonåring och kan försvara sig mot mammans fysiska våld men hennes psykiska trakasserier gör lika ont som alltid. Han blir sin egna värsta fiende och ångesten driver honom in i drogernas och alkoholens värld.
Familjen lämnar det soliga Kalifornien och flyttar till Utah och ett välordnat villaområde. Richard hittar snabbt nya kompisar som delar hans intresse för droger, och snart har han fått ett rykte om sig som en av det mest hämningslösa. Samtidigt förvärras mammans alkoholism och hon förfaller utan att bry sig.
När det är som värst träffar Richard en familj som tar sig han honom och bjuder in honom i deras hem och gemenskap. Han får en nystart i livet. Men chansen håller på att gå förlorar, och Richard inser snart att han måste välja - livet eller drogerna.
Richard B. Pelzer är ett fascinerande bevis på människans förmåga att överleva och bygga upp ett nytt liv baserat på kärlek, förlåtelse och tilltro.

Ärligt talat så var det nog dom bästa böckerna jag läst. Förutom Dave's böcker då, man blir så satans förbannad över hur sådana mödrar ens kan existera. Läs ävens Dave's böcker om ni inte gjort det.

MVH Jessica Johansson Kuronen






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback