16-08-2012

Tjenis tjenis!
 
Jag bakade som sagt Semifreddo tårta igår, och självfallet blev den dö god.
Såhär ser den ut
 
Och den är super enkel att baka!
Såhär lyder receptet:
 

Nutella semifreddo

ca 10 port

2 marängbottnar

4 ägg

2 msk strösocker

5 dl vispgrädde

1 burk Nutella (ca 400 g) köp gärna en burk på 750 g så slipper ni snåla ;)

Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena.

Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker.

Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra.

Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen.

Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten.

Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.

Servera med färska jordgubbar till.

 

Hoppas ni tycker den är super god!

 

MVH Jessica Johansson Kuronen

 






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback