16-08-2012



Nutella semifreddo
ca 10 port
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g) köp gärna en burk på 750 g så slipper ni snåla ;)
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena.
Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker.
Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra.
Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen.
Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten.
Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.
Servera med färska jordgubbar till.
Hoppas ni tycker den är super god!
MVH Jessica Johansson Kuronen